viernes, 8 de febrero de 2008

PREMIS GOYA

Per alguns els premis Goya han deixat varies sorpreses, la Vance m'ha dit que no tantes. La Soledad de Jaime Rosales és una d'aquestes pelis que els crítics de cinema sempre desitgen veure als grans premis. Un film amb un camí poc comercial, clar exponent del cinema amb un llenguatge una mica més difícil amb històries dures de pair pel gran públic. El propi director ho tenia clar i d'alguna manera agraïa la decisió dels companys, per tindre valor, i oblidar la recaptació per un moment. Això no vol dir que El Orfanato sigui dolenta, és una peli molt correcta, ben feta, un film autèntic de gènere (no oblidem que Juan Antonio Bayona va ser premiat com millor director novell). El Goya a la millor actriu protagonista, una de les incògnites de la nit, entre Emma Suárez, Belen Rueda, i el duel fratricida entre Maribel Verdu i Blanca Portillo, coprotagonistes de Siete mesas de billar francés, finalment va ser Maribel Verdú la guanyadora, molt merescut, no només per la seva interpretació en aquesta pel·lícula sinó perquè es una de les grans actrius d'aquest país.
Alberto San Juan ha rebut el Goya com millor actor protagonista per la seva actuació en Bajo las estrellas. Actors de repartiment els premiats han estat J. Manuel Cervino per Las trece rosas i Amparo Baró (vint anys després de la seva primera nominació) per Siete mesas de billar francés. Millor actor revelació va ser per J. Luis Torrijo per La Soledad i millor actriu revelació per Manuela Velasco per Rec. En quant al Goya a la millor pel·lícula estrangera de parla hispana va ser per XXY, bellíssima cinta de Lucía Puenzo d’Argentina.
Altres premis: Millor direcció artística per " El Orfanato”
Millor vestuari per “13 rosas”
Millor so per “El Orfanato”
Millor maquillatge i perruqueria per “El Orfanato”
Millor música original per “13 rosas”
Millor fotografia per “13 rosas”

Deixo pel final el premi a la millor peli d'animació guanyat per Nocturna dels senyors Adrià Garcia i Victor Maldonado. Lectors d'aquesta petita Biblioteca i mereixen la nostra admiració. Felicitats a tots dos. De aquí als Oscar.

1 comentario:

Berta Bocado dijo...

per cert Susan... algú em va dir que vas poder parlar amb ells en una avió retorn de Madrid????
és així???
i què? explica, explica...